Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 martie 2011

Opel Zafira Tourer Concept-2011






Conceptul Opel Zafira Tourer va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva (3-13 martie). Autovehiculul va oferi vizitatorilor o idee despre cum va arăta noua generaţie a monovolumului deschizător de drumuri Opel Zafira. Conceptul combină o flexibilitate sporită cu aspectul premium, rezultând o combinaţie ideală de funcţionalitate şi stare de bine. Conceptul Zafira Tourer este un „lounge pe roţi” cu un interior luminos, aerisit, de o calitate superioară care oferă de asemenea un spaţiu generos pentru pasagerii din spate. Prototipul aduce valorile modelului Insignia precum ambiţia, calitatea şi tehnologiile inovatoare în segmentul monovolumelor, implementând în acelaşi timp filozofia de design Opel: măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană.

„Am aplicat conceptul unui lounge relaxant la un autovehicul şi am creat o oază a bunăstării în interiorul autovehiculului, un loc de care să ne bucurăm şi în care să ne relaxăm. Pasagerii se pot retrage în lounge. E un spaţiu confortabil, spaţios în care vă veţi dori să vă aflaţi, fie că e vorba de o călătorie de afaceri sau de o călătorie lungă”, declară Mark Adams, Vice-Preşedinte Design Opel. „Conceptul Opel Zafira Tourer se impune prin aspectul său atractiv şi sportiv şi prin senzaţia premium pe care o degajă”.

Modelul Zafira, deschizătorul de drumuri în domeniul flexibilităţii, văzut ca o oază de lux a stării de bine

Fidel senzaţiei de lounge, habitaclul conceptului Zafira Tourer se scaldă în lumină datorită parbrizului panoramic care se prelungeşte discret către un plafon vitrat ce se întinde până în partea din spate a autovehiculului. Un detaliu aparte este reprezentat de un al doilea geam construit din material compozit high-tech, luminat pe margini cu LED-uri. În plastic sunt înglobate mici particule metalice pentru a reflecta lumina şi pentru a genera o lumină intimă, caldă, care poate fi colorată în diferite nuanţe de galben. Acestea consolidează atmosfera plăcută de lounge şi îi conferă habitaclului un aspect strălucitor, obţinând în acelaşi timp un echilibru armonios cu exteriorul.

Pentru conceptul Zafira Tourer inginerii Opel au îmbunătăţit sistemul de şapte scaune Flex7 implementat pentru prima oara la Zafira, făcându-l mai sofisticat ca niciodată.

Al treilea rând de scaune poate fi pliat complet la nivel cu podeaua. Configuraţia cu cinci scaune, disponibilă complet automat la apăsarea unui buton, poate fi transformată apoi într-un habitaclu spaţios cu patru scaune ce creează o stare de primă clasă şi un aspect de lounge. Datorită unui nou mecanism inteligent de pliere, spătarul scaunului din mijloc de pe al doilea rând este pliat pentru a le oferi pasagerilor de pe scaunele laterale cotiere confortabile. Aceste scaune pot fi glisate apoi în spate şi dispuse unul spre celălalt, pentru a oferi spaţiu maxim pentru mâinile şi picioarele pasagerilor, asigurând astfel o doză optimă de confort. Cu ajutorul suporturilor extinse pentru picioare se creează o zonă perfectă pentru relaxare – locul ideal pentru a vă destinde.
Tetierele rabatabile, compuse din trei părţi, sunt de asemenea acţionate electric şi contribuie la caracterul spaţios, de primă clasă al habitaclului prototipului Zafira Tourer. Din motive de siguranţă, tetiera şoferului rămâne în poziţie verticală atunci când autovehiculul se află în mişcare. În cazul setării lounge, exceptând tetiera şoferului, acestea se rotesc la 90 de grade faţă de axa orizontală, în timp ce elementele exterioare se curbează uşor în faţă – bunăstare pură pentru pasageri.
Claritatea joacă un rol important pentru confortul şi starea de bine din primul rând, unde un ecran tactil mare domină consola centrală. Un spaţiu de depozitare acoperit aflat în partea superioară poate să susţină o tabletă PC, ca de exemplu un iPad. Sistemul de încălzire poate fi controlat cu ajutorul a două butoane rotative aflate sub ecran, iar aerul condiţionat prin intermediul unor taste.
Datorită tabletelor PC flexibile şi montate cu pivot pe spătarele scaunelor din faţă, pasagerii de pe al doilea rând pot naviga în mod confortabil pe internet sau pot să utilizeze aplicaţii multimedia.
Scaunele personalizate din piele de calitate superioară de culoarea caramelului, cu cusături şi tivuri în culori asortate, ce contrastează cu capitonajul portierelor de culoare maro închis Cocoa, mocheta moale cu fire lungi şi o gamă de materiale premium plăcute la atingere accentuează caracterul exclusivist al monovolumului.
Design exterior asemănător unui tren rapid elegant

Interiorul spaţios şi cald, în nuanţe de maro închis şi caramel, este încadrat de un design exterior elegant, sculptat şi sofisticat, cu caroserie de culoare Frost Liquid Metal, o nuanţă specială de gri argintiu metalizat.
Noua şi distinctiva parte frontală cu faruri în formă de aripă şi prizele de aer integrate în grila trapezoidală dublă creează un aspect dinamic şi sportiv.
Luminile diurne în formă de aripă cu tehnologie LED, farurile bi-Xenon AFL şi proiectoarele de ceaţă se află toate în spatele unei carcase de plexiglas. Proiectoarele de ceaţă, fixate într-un cadru de aluminiu polişat, strălucesc într-o nuanţă albastră precum un bloc acrilic acoperit cu gheaţă şi contrastează cu atmosfera caldă a interiorului. Aceste elemente reduc vizibil din lungimea consolei frontale. Pliul central caracteristic mărcii Opel de pe capotă se întinde de la grila radiatorului până la parbriz.
Ca şi în cazul modelului Astra Sports Tourer, linia mediană a modelului Zafira se întinde în sus cu o mişcare asemănătoare celei a unei crose de hochei şi ajută vizual la crearea imaginii de propulsare în faţă a autovehiculului. Silueta aminteşte de un tren rapid. Caroseria elegantă, aerodinamică reduce în mod considerabil zgomotul provocat de vânt pentru a asigura o călătorie silenţioasă chiar şi la viteze mari.
Oglinzile exterioare optimizate din punct de vedere aerodinamic adăpostesc semnalizatoarele de direcţie, lămpi care au aspectul unor bijuterii încadrate într-o carcasă elegantă de aluminiu polişat. Aceste detalii ornamentale de înaltă clasă sunt reluate şi pe partea de mijloc a geamurilor laterale, precum şi pe şinele de acoperiş.
Lămpile de poziţie spate de culoare închisă, sub forma benzii tipice Opel, cu tehnologie LED, învăluie părţile laterale ale caroseriei şi hayonul. Bara orizontală de aluminiu pe care se află emblema Opel se întinde către elementele de iluminat, conferindu-i conceptului Opel Zafira Tourer un aspect sportiv şi lat în partea din spate. Ţevile de eşapament duble în formă de paralelogram sunt integrate într-o altă bară de aluminiu din partea de jos, sporind aspectul dinamic al autovehiculului.
Designul şi tehnologiile inovatoare îmbunătăţesc aspectul şi confortul

Jantele din aliaj de 20 de inch cu spiţe duble, acoperite cu lac mat gri închis metalizat accentuează atât caracterul atletic natural al monovolumului, cât şi personalitatea sa de autovehicul de lux. Spiţele polişate lucioase contrastează cu suprafeţele din aluminiu cu faţete multiple, ca de diamant, care le scot în evidenţă pe fundalul de culoare închisă al jantelor.
Există, de asemenea, un detaliu inteligent, exclusivist, ascuns în spatele celor cinci capace integrate în spiţe. Inginerii Opel le-au proiectat ca protectoare decorative şi funcţionale ale piuliţelor de roată. Acestea pot fi desfăcute rapid şi cu uşurinţă şi capacele se deschid în formă de stea pentru a permite accesul la şuruburi. Pneurile 245/40 R20 conferă un plus de confort sportiv.
Conceptul Zafira Tourer este propulsat de o nouă versiune a motorului 1.4 Turbo economic, cu cilindree redusă, dotată cu tehnologie Start/Stop care asigură o călătorie plăcută pentru toţi ocupanţii. Totodată, alte tehnologii inovatoare sporesc confortul şi siguranţa, precum sistemul de suspensie adaptivă FlexRide.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri:

Accesorii auto Rete Culinare Judetul Vrancea ClickLink.ro Blog