Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 martie 2011

Honda, Nissan si Toyota isi unesc eforturile in urma dezastrului din Japonia

Cei mai mari producatori auto din Japonia, printre care Honda, Nissan si Toyota, au anuntat ca vor dona cate 3,75 milioane de dolari americani pentru a ajuta la refacerea infrastructurii afectate de cutremurul din Japonia si pentru a sprijini populatia din zona.

Masivul cutremur care a avut loc in Japonia, urmat de poate si mai devastatorul tsunami, i-a adunat intr-un front comun pe marii producatori auto din Japonia. Acestia, printre care Honda, Nissan si Toyota, au anuntat ca vor dona cate 3,75 milioane de dolari americani pentru a ajuta la refacerea infrastructurii afectate de cutremurul din Japonia si pentru a sprijini polulatia din zona.

In completare, Nissan a anuntat ca studiaza posibilitatile de refacere a reliefului din zona, pentru care va dona vehiculele utilitare necesare, dar va dona si medicamente si bunuri de imediata necesitate, precum paturi, antiseptice si masti. Donatiile sunt suportate de catre angajatii comaniei, sau provin din promotii si din partea asociatiilor de donatori de sange.

Honda a anuntat ca va dona 1000 de generatoare electrice, impreuna cu 5000 de canistre de combustibil, destinate persoanelor care au ramas fara energie electrica, in timp ce Toyota calculeaza acoperirea necesarului de alimente si alte servicii care sunt deficitare la aceasta ora.

Cei trei mari producatori niponi au anuntat si oprirea activitatii din uzinele aflate in Japonia. Din 14 martie, pana in 20 martie, Honda isi va suspenda activitatea din localitatile Sayama, Saitama, Ogawa, Tochigi, Hamamatsu si Suzuka, impreuna cu toate facilitatile din zona Tochigi, unde efectele dezastrului au fost cel mai puternic resimtite. De asemenea, in aceeasi perioada, Honda va suspenda productia din uzina proprie de la Kumamoto.

Nissan a anuntat ca toate operatiunile uzinelor din Tochigi si Iwaki sunt suspendate pana in data de 18 martie, in timp ce uzinele din Oppama, Kyushu, Shatai si Yokohama vor fi inchise pana pe 16 martie. cat despre Toyota, oficialii acesteia au anuntat ca fabricile din Hokkaido, Tohoku, Miyagi si Iwate sunt inchise, iar toti angajatii au fost evacuati in zone sigure. Fabricile vor ramane inchise cel putin pana pe data de 16 martie.

Alti constructori auto, printre care Mazda, Mitsubishi, Subaru si Suzuki, au fie activitatea suspendata, fie diminuata capacitatea de productie, datorita diminuarii activitatii servicilor de transport.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri:

Accesorii auto Rete Culinare Judetul Vrancea ClickLink.ro Blog