Faceți căutări pe acest blog

duminică, 6 martie 2011

Infiniti Performance Line G Cabrio Concept






Pasiunea Infiniti pentru maşini, precum şi arta, măiestria şi tehnologia care se îmbonă pentru a le face să fie atât de speciale, sunt descătuşate la Salonul Auto de la Paris prin debutul conceptului G Cabrio al Liniei de Performanţă Infiniti (IPL - Infiniti Performance Line).
Cel mai seducător model Infiniti, dezvăluit în mod adecvat într-unul din cele mai romantice oraşe din Europa, intensifică aspectul atrăgător şi caracterul sportiv al modelului G Cabrio de serie, pentru a ridica ştacheta în segmentul modelelor cabrio de lux
Splendid la exterior în noua culoare Malbec Black, o vopsea cu strălucire de perle cu nuanţe roşii, iar la interior în piele Monaco Red cu ornamente unice inspirate din rafinatele armuri ale samurailor, conceptul G Cabrio este o materializare unică şi exclusivă a valorilor Infiniti în materie de design.
Pe lângă faptul că prevesteşte un aspect radical înnoit şi un interior de o eleganţă clasică, probabil cel mai seducător model cabrio cu patru locuri cu acoperiş rigid retractabil, oferă şi o viziune incitantă a noii game de modele Infiniti, astfel încât marca japoneză să pătrundă şi mai mult pe piaţa maşinilor cu performanţe de vârf.
Debutul de la Paris urmează după dezvăluirea în SUA, în luna august, a primei variante de serie din gama IPL, modelul G Coupé, cu care a fost lansată în America de Nord emblema IPL.
Conceptul G Cabrio IPL este echipat cu numeroase îmbunătăţiri prezente pe versiunea G Coupé IPL, toate fiind gândite cu grijă pentru a duce experienţa Infiniti la un nou nivel. Obiectivul IPL este de a redefini complet performanţele vehiculului. Sunt vizate atât puterea, acceleraţia şi manevrabilitatea, cât şi aspecte mai emoţionale precum sunetul motorului, aspectul detaliilor şi senzaţia la atingerea materialelor.
Este deja probabil unul dintre cele mai frumoase modele cabrio, indiferent dacă acoperişul rigid din trei părţi este ridicat sau coborât, operaţiune care durează doar 25 de secunde. Modificările aduse exteriorului conceptului de la Paris sunt menite să sublinieze caracterul dinamic care se ascunde în spatele emblemei IPL. Cu noile jante divizate de 19 inchi din aliaj, cu 7 spiţe, de culoare gri-închis, stilul aparte al conceptului IPL are la bază un aspect sportiv nou al părţii frontale. O nouă secţiune a barei de protecţie, împreună cu o grilă şi faruri cu contur mat oferă un aspect agresiv nou modelului cabrio, care este în armonie perfectă cu celelalte elemente de design.
Extensiile laterale sculptate ale pragurilor se potrivesc cu jantele mai mari şi cu garda la sol mai mică, pentru a accentua noua atitudine care are un obiectiv bine definit. Partea din spate este decorată cu un spoiler în culoarea caroseriei amplasat pe uşa portbagajului. Acest spoiler are la bază designul aerodinamic al celui montat pe modelul G Coupé IPL.
Finisajele ornamentelor interioare sunt unice pentru conceptul prezentat la Paris. Consola centrală este acoperită cu un lac negru, iar zona tabloului de bord deasupra torpedoului şi uşile sunt împodobite cu KACCHU, numele armurii folosite de războinicii feudali japonezi sau de samurai în Evul Mediu. Mici plăcuţe metalice au fost introduse prin materialul textil pentru a oferi nu doar o putere deosebită, ci şi pentru a asigura flexibilitate şi o greutate redusă. Deoarece procesul extrem de complex permitea utilizarea unei multitudini de culori şi modele, cele mai elaborate armuri KACCHU erau semnul unei puteri şi bogăţii deosebite.

Sub capota conceptului G Cabrio IPL se găseşte carismaticul motor V6 de 3,7 litri de la Infiniti, care generează 338 CP, cu 18 mai mulţi decât variantele standard, datorită unui sistem de evacuare dublu cu debit ridicat. Nu doar sună bine, ci este şi redusă presiunea de evacuare cu 30%, sporind şi mai mult eficienţa motorului. Punctul la care este atinsă puterea maximă a urcat de la 7.000 la 7.400 de rot/min, turaţii care pot fi suportate de tehnica de construcţie a motorului VQ, tehnică inspirată din maşinile de curse.
Cuplul maxim creşte de la 360 la 374 Nm, dar lucrul cel mai important este rafinarea curbei cuplului, astfel încât performanţele nu au momente de vârf, menţinându-se acceleraţia liniară atât de esenţială pentru fiecare model Infiniti.
Trenul de rulare al conceptului Cabrio a fost îmbunătăţit tot pe baza exemplului dat de modelul G Coupé IPL. Sunt montate suspensii sport, cu arcuri cu 10% mai rigide şi amortizoare recalibrate, iar garda la sol este puţin mai mică.
Maşina concept fără restricţii este dotată cu o transmisie automată cu şapte trepte cu padele din magneziu pentru schimbarea vitezelor şi atinge o viteză de peste 270 km/h, ajungând de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 6 secunde.
Nimic din filosofia IPL nu sugerează reducerea numărului de dotări standard. Conceptul G Cabrio IPL păstrează acest avantaj Infiniti printr-o echipare extrem de bogată cu o serie de tehnologii inovatoare în materie de confort şi siguranţă, la fel ca în cazul modelului GT Premium pe care se bazează şi care a fost disponibil ca parte a gamei G în centrele Infiniti din Europa timp de peste un an.
Aşadar, aspectul şi abilităţile demne de o maşină cu performanţe de vârf sunt însoţite de dotări precum tehnologia de anulare a zgomotului, difuzoare „personale” montate în tetiere, scaune cu încălzire şi răcire şi climatizare adaptivă. Sistemul audio premium cu 13 difuzoare este furnizat de Bose®, iar propunerile privind locurile care trebuie vizitate, cazarea sau restaurantele sunt extrase direct din ghidurile Michelin, fiind oferite prin sistemul de navigaţie cu hard disc de 30 GB. Este doar o parte a complexului sistem de informaţii şi divertisment Connectiviti+ pe care modelul G Cabrio l-a prezentat în premieră mondială cu ocazia lansării din 2009.
Decizia privind lansarea modelelor Infiniti IPL în Europa va fi luată la o dată ulterioară, după evaluarea reacţiilor privind conceptul G Cabrio IPL.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Parteneri:

Accesorii auto Rete Culinare Judetul Vrancea ClickLink.ro Blog